Ett nytt år, sex nya problem

På alla tänkbara plan blev vi motarbetade. Ursprungsideérna revs upp och vi fick improvisera ihop både en plan B, C och D. I slutändan löste sig allt och vi fick en kul nyår trots att vägen dit var någolunda ojämn.

Det började redan några dagar innan då bussarna visade sig vara inställda under själva dagen till nyår. Detta blev givetvis ett problem, jag menar, att fira nyår i New York utan att faktiskt kunna ta sig dit blir ganska problematiskt i sig. Som tur var, har Awesome en väldigt snäll kompis en bit utanför NYC som erbjöd oss sängplats dagen innan. På så vis kunde vi åka dit redan på fredagkväll.

Nästa lilla dilemma uppstod då bussen visade sig vara 2,5 timme försenad. Jag måste även påpeka att OM nu bussen varit i tid, hade vi varit EXAKT TVÅ minuter från att missa den. Johanna kom nämligen hem från Maine (10 timmar norr om där vi bor) och hade 30 minuter på sig att packa upp och packa om. Men nu blev det inte två minuters marginal, istället blev det alltså 2,5 försening. Detta bidrog till att vi missade sista bussen ut till Awesomes vän, Siri.

En svindyr taxinota fick täcka den sista bussen vi missat. Vi blev avdroppade kl 2.20 på natten på ett ställe som inte var rätt ställe. JAHA. VAD ROOOLIGT. PRECIS vad vi kände för. Lite extra spänning sådär. Kanon!!
Johanna lyckades stanna en bil och förklarade läget. Mannen i bilen tykte synd om oss och bad oss hoppa in. Vid halv tre hamnade vi på ett annat ställe, rätt ställe denna gång, utanför Siris dörr. Hon släppte in oss och vi fick en välbehövlig sömn.


Vi vaknade upp på morgonen och tog bussen in till NYC. Där var det fullt och livat, mer än vanligt. Jag och Awesome lyckades få världens bästa platser. Precis framför scenen. Vi blev vänner med "grannarna" och hade det riktigt trevligt.

Människorna var glada och stämningen var på topp.

"Detta måste ju vara för bra för att vara sant" - Tänkte vi.
Och vet ni vad, vi hade rätt. Efter att vi vaktat våra platser som kungliga troner i lite över tre timmar kom polisen med nya besked. Området skulle utrymmas. Sedan skulle de söka igenom PERSON för PERSON. Jag ber er nu kolla på bilden ovan och upprepar, PERSON för PERSON skulle sökas igenom. De letade efter pistoler, knivar eller annat som kan orsaka människors död. Som får blev vi vallade, från höger till vänster. I en gigantisk bur släpte de in de "genomsökta" (och godkända) människorna.
När vi ståt i bur-kön i några timmar får vi medelandet om att buren är full. Istället blir vi bort vallade tio block bort. Till en annan bur. Denna bur var enbart en bur, utan någon scen och utan varken Lady Gaga eller Pitbull. Inte ens en Bieber synes.

Åter igen. JAHA. VAD ROOOLIGT att vara inlåst i en bur tillsammans med massa svettiga människor för att sedan nio timmar senare kunna önska dem gott nytt år. KUL! :)


Nej, denna idé var varken lockande för mig eller Awesome. Mest synd var det om Awesome, hon är min lilla musikfantast och hade sett fram emot det hur mycket som helst.


Vi hade inte så mycket val än att tänka i nya banor. Johanna ringde upp Siri och vi hakade istället på hennes nyårsplan. Det blev en fantastiskt god och mysig middag avslutat med utgång.


Såklart blev även utgången blev ett problem, det fattades nämligen en biljett. Fast nu är jag så trött på att bara skriva om problem så hoppar det. 2 minuter innan tolvslaget lyckades äntligen alla ta sig in och tillsammans med ett härligt gäng räknades det nya året in. Vi dansade till klockan blev morgon och runt sjutiden var det dags att sätta mig på bussen och lämna underbara New York.



Snart, snart!

Hade tänkt skriva ett inlägg om nyår, men tror varken min hjärna eller mina ögon orkar med det ikväll. Kika in lite senare så borde jag vara klar med en liten resumé. Kul hade vi, även om alla tänkbara planer gick åt skogen.




RSS 2.0