Fortfarande vid liv.

I fall ni skulle undra.

Ska börja uppdatera igen. Måste bara köpa en hårdisk, i fall att även denna dator skulle krasha.

Nu vet niiii!!

Drog shoppat



Jag har varit i drogshoppen. Nu SKA jag bli bättre!

Handlat



Efter Luciaträningen tog jag och Petra en shoppingrunda. Tanken var att jag skulle köpa julklappar, men det blev inte så lyckat. I stället har nu min egna garderob utökas. Även några flytta-hemifrån-prylar från Kitchen Aid inhandlades. Ska göra ett nytt försök idag istället. På kvällen såg vi den nya Twilight filmen. Den var bra, men jag förstår faktiskt inte hysterin runt den. Kommer ihåg att jag ÄLSKADE den första filmen. Men när jag såg den för några månader upptäckte jag hur överdrivet besatt Edward var av Bella. Alltså sjukligt besatt. Nästan så han borde läggas in.
Fin filmkrönika jag fick med där..

Luciaträning



Det finns en svensk kyrka här i närheten som anordnar ett Luciatåg och självfallet har jag och mina vänner gått med i arangemanget. Igår var det vår första Luciaträning. En härlig blandning av svensktalande och svenska ättlingar var vi som sjöng. Både Staffan var en stalledräng och Nu tändas tusen juleljus fanns med. Ett typiskt svenskt luciatåg blir det med andra ord. Jag som för tillfället lider av hostattacker och trans-hes-röst höll mig mestadels till mimning.
Men det kommer nog bli superbra!

She's alvie

Näää... Nu är det segt här på bloggningsfronten. Men jag har faktiskt en anledning. En bra. Lysnna här:.. Anledningen är att min svenska dator har gått och begravt sig, kvar lämnas jag nu med en amerikansk dator. Som visseligen är väldigt bra, men som saknar åäö. Att ersätta alfabetets sista bokstäver med a och o är inte kul att läsa, vill man ha rebus sätter man ju sig istället med ett suduko eller en korsordstidning. Att skriva på engelska är också uteslutet. Med tanke på att jag redan är dålig på den svenska stavningsfronten kan ni ju tänka er hur det går med ett annat språk. Kvar lämnas jag nu med det sistnämda alternativet, att låta fingrarna dansa över tangenterna i någon form av en Kung Fu dans för att få till ÅÄÖ.

So that's what I'm doing right now. Dancing. With the fingers.. ÖÖÖ .. ÖÄÄÄ ÅÅ.
Right.

Jag ska ordna upp det hela på något vis, detta är inte så hållbart.

SYNES VÄNNER!










Novemberkväll


IGÅR & IDAG

Följ med på en magisk resa i min vardag...

Nej. Jag är inte så fantasifull nu. Men jag skriver ändå. Bara för att. :)


Dejten med tanten var väldigt trevlig. Hon tog oss till en sushi/kina bufé som var enorm. Har nog aldrig sett så många olika rätter att välja mellan. Snacka om beslutsångest. Fanns säkert 50 olika sushibitssorter och att notan gick på 40 riksdaler var heller inte helt fel. Även fast tanten var gullig att bjuda oss.

Efter lunch guidade hon oss runt i olika rikemansområden...Nu talar vi rikemansområden utifrån amerikanskt perspektiv, bland annat bor USAs vise pressident i ett av dem.

På kvällen ar det tänkt att vi skulle träffa en annan nyfunnen vän. Men vi skjöt upp det hela och spleade stress på Donken.

IDAG. Torsdag.
Åkte och tränade på morgonen tillsammans med Johanna och Petra. Sedan avnjöt jag och Johanna nybakta scones med te och ett gäng TV-serieavsnitt. Barnen kom hem runt fyratiden och kl 7 åkte jag iväg på en Au Pair träff.

Johanna instruerar


DEJT!

Inte bara en dejt, utan två! 

Sitter hos Johanna nu och fixar mig. Kl 12.00 har jag nämligen en dejt med en person som jag träffade i hot tuben.


Börjar känna mig lite nervös nu..


Kan berätta hur vi träffades.

Jag och Johanna satt och snackade i Hot tuben på HAC när en äldre man presenterade sig för oss. En kort stund där efter kom även hans fru. Vi började snacka om Au Paireriet och om USA. De var störtsköna. Allt slutade med att alla som satt i poolen (7 st)  snackade om resor och upplevelser i här USA. 

Jag och Johanna har alltså en dejt nu med en 60 årig dam. Mycket trevligt ska det bli. Ikväll ska vi också iväg och öka bekanskapskretsen.


Sol & Hamboard

De sista dagarna har varit helt sjukt varma..(för att vara i november). Det är bara att njuta så mycket man kan, medan det varar. Förra veckan snöade det här och nu kan man i princip gå runt i shorts och linne. Moder Natur verkar ha lite svårigheter med att bestämma sig. I måndags åkte jag och Johanna Hamboard. Hamboard är som en surfingbräda, fast på land och tydligen ska det även kännas precis som när man surfar. Nu har jag aldrig surfat på riktigt, så kan inte riktigt avgöra det hela. Men kul var det, och värdelös var jag också. Hårdträning som gäller nu, kanske har vi en oslipad diamant här i Amerikat. Kanske.

We have a hero

Här har vi en liten manick som står oss varmt om hjärtat. Utan denna kan det nämligen uppstå komplikationer...

Så som att man inte har någon aning om vart man ska, än mindre om vart man befinner sig. Konstigt, eller hur?
Det finns ju määäängder av skylltar här, och de som väl sitter uppe är himelskt enkla att upptäcka..............

Fredag kväll

Jag, Petronella och Johanna åkte till West Chester en sväng för att kolla läget. Läget var ganska...lugnt. Åtminstonde om man anses som underårig.


Körde vidare till nästa studentstad, Newark.


Lättroade. Inte alls. 


Vi satte oss på ett ställe där även underåringa får vistas. Men med ett fint litet kryss som pryder handen. Krysset talar om att vi är för små för att beställa alkohol. Saknar att bara kunna gå ut och sätta mig någonstans för att beställa in ett glas vin. Känns som jag är sjutton igen.

Borde egentligen sova, men håller på att överväga om jag ska leta upp en ny TV-serie att börja stalka.


Övervägning klar. Serie it is!

Svarar

Har två frågor som jag fortfarande inte svarat på. Katastrof! Det är faktiskt kul att ni frågar, blir som en mer levande stämning här på bloggen. En trevlig sådan. Av någon anledning känner jag mig som en doktor när jag svarar, eller en såndär svarar-på-insänadre-person-i-KP (ni vet kamratposten?). Positivt menat, tycker detta är roligt!

Postat av: sanna
tack för tidigare svar på min fråga ! :) du är så trevlig och glad! :)
men fick en till fråga på tråden, är de så att du ska/tvungen att plugga därborta? eller gör man de som man vill?
berätta om lite allt möjligt vardagen och aupair-delen är intressant eftersom jag funderar på att åka själv :)

Vad gullig du är! Bara kul att kunna hjälpa till lite! Vi är tvungna att plugga 6 creds, vilket är ganska lite. Är man inte sugen på att sitta i skolbänken kan man ta sina creds på annat vis, typ genom en sport, foto eller något annat man är iintresserad av. Jag ser det här med pluggandet som något positiv, du får gå på collage och träffa amerikanare samtidigt som du kan göra något du är intresserad av. Jag tänker inte råplugga här, det är liksom inte därför jag åkte hit. Skolan gör jag när jag kommer hem till sverige i stället...
Om du förstår vad jag menar :)


Postat av: Emma
Hej!
Jobbar du alla dagar i veckan?
Och en sak till... Fick veta att man får en viss "lön" varje månad, och jag undrar vad den ungefär brukar ligga på?
Tack tack :)

Hejsan!
Jag jobbar måndag till fredag och halva söndagar. Som au pair har man rätt till en och en halv ledig dag i veckan, plus en hel ledig helg i månaden. Vill jag åka iväg någonstans över helgen är det bara att jag berättar det för mina värdföräldrar (och ser att det fungerar med deras planer.. såklart). Vi får veckopeng, visst låter det gulligt! Den ligger på 200 dollar, vilket är ca 1300 kr. I och med att vi har både mat och husrum räcker det ganska väl till att göra roliga saker med, men vill man tjäna snabba pengar är detta helt fel yrkesval :)

Detta var allt för denna gång, har ni fler frågor besvarar doktor Hanna dem! 


Klurigt

Mitt och Johannas schema är inte allt för pressat under dagtid, detta medför att vi har tid till mycket annat. Både nödiga och nördiga ting.

Min personliga åsikt om denna kreaktion: Breathtaking

FRÅN JOHANNAS BLOGG: (pågrund av bilder/filmer som jag ej stödjer väljer jag att inte länka)

Hanna skulle måla en groda till den fina midsommarstången då hon slänger ur sig frågan;
- Hur ser grodor ut? Har de öron?
Tystnad råder...
Små grodorna, små grodorna är lustiga att se. Ej öron, ej öron, ej svansar... Nej, det hade dom inte!

Och ungefär så brukar en konversation med mig själv se ut..


TRICK OR TREAT

I Måndags firade jag min första amerikanska Halloween. Jag följde med när Lejonet och Trollkarlen trick-or-treatade. Och oj vad jag hade varit avundsjuk om jag varit några år yngre. Barnen fyllde kassar (stora som ICA-KASSAR) med godis.
Lilltjejen skrek till varje gång hon såg något läskigt, efter ett tag började hon skratta lite nervöst.
Jag förstår henne. 

När det blir för mycket att bära...
Det var massvis med utklädda barn (och föräldrar) i området.
Efter trick-or-treat promenaden gick jag hem till Petras familj som hade en chilisås-tävling familjer emellan. Där stannade jag kvar tills det blev sent.

Sött

I helgen fick jag bevittna att 99% av flickor här klär ut sig till antingen sjuksköterska, hembiträde eller någon form av polis. Det viktiga är egentligen inte vad man ska föreställa, utan istället vad man kan bära för att täcka så lite som möjligt. Jag säger detta som fakta, utan något ställningstagande.

Jag själv bortprioterade american pie looken för i år, vid närmare eftertanke kommer jag nog göra det alla år.

Hade lite svårt att bestämma mig för vad jag skulle föreställa, så jag pendlade mellan mentalsjuk, överkörd och ett lik... beroende på vem som frågade.


Gjorde succé

Hittade en kort film från när vi slog och missade bollar. Här ser vi tydligt att min golf/brännbolls taktik inte riktigt gjorde sig hemmastad. Mot slutet fick jag reda på att (trät?..trätet?...träet???) ska hållas högre upp. Vet inte hur mycket bättre det gick för det. Men antagligen såg det coolare ut, så höll fast vid det.

RSS 2.0