Defensiv


Jag har haft värre dagar.

Costume hunting

Har letat efter maskeradkläder tillsammans med Johanna och Leslie idag. Det var som att gå mellan helt olika världar. Från Harry Potters trollkarlsvärld till till clownernas cirkustält, från hippiernas 70 tal till Lady Gaga i nutid. Vi alla plockade åt oss lite ting för att slutligen komplitera våra looker.

Jag hängde med hem till Johanna efter vår visit på maskeradaffären och hjälpte till med hennes outfit. Den blev, som hon själv skulle uttryckt det, awesome! 

Nu kanske det verkar som om vi är lite väl överentusiastiska när det kommer till att fira Halloween i USA, det är ju trotts allt en månad kvar. Då kan jag medela att så är icke fallet, för nu på Lördag anordnas det nämligen en halloweengrej här. Som jag sa i ett tidigare inlägg, varför skjuta på det hela?

Idag hade vi (Jag + familjen) även ett möte med vår area director (typ som en kontaktperson för au pairen och värdfamilen). Det gick bra det med. Så nu vet ni det. Om ni skulle undra liksom. 


Karaokekväll

Igår tog vi oss iväg till en Kareokebar. Det var hur kul som helst, jag blev övertalad till att sjunga en Justin Bieber låt som jag knappt kunde ett ord av. Med hjälp av flickorna tog vi oss igenom låten och det blev en grymt underhållande kväll med mycket skratt.


Utanför Applebee's ! 

Jag hade ätit innan så tänkte beställa in en liten appetizer. Men glömde att litet inte existerar här i USA. 

Jag kunde bara en rad ur refrängen så försökte hålla det uppe på annat vis. Och ni ser ju, personligen tycker jag bilden visar star quality. Blicken, movsen, looken.. ja allt. Synd att ni inte kunde höra mig, den raden jag kunde var alldeles hårresande.

Leslie och Johanna tog slutnummret för vår kväll.

Stormfritt

Idag tog jag hand om tvillingarna nästan hela dagen, de skulle på läkarkontroll och stannade därför hemma från skolan. Dagen flöt på utan några större draman. De var glada och charmiga, precis som de brukar. Antagligen (förhoppningsvis) var gårdagen bara en tillfällig svacka, jag håller tummarna. Hårt.
I och med att de skulle till doktorn senare under dagen tänkte jag att vi kunde öva lite. Jag förblev en febrig patient med bruten arm, svullen hals, magsår och ryggskott. Så här i efterhand kanske det blev lite överdramatiserat. Hur som helst, tvillingarna gick in i sina roller som Doktor och sjuksköterska.
Detta kom för övrigt att bli en av mina bättre ideér. Leken gick ut på att jag låg stilla i en säng med sluta ögon medan de tog tempen och lyssnade på mitt hjärta, hämtade saft och gosedjur till mig, tog blodprov och lindade in mig i bandage.
När Doktorn sedan frågade "How are you feeling?" Svarade jag bara "Oh. Not very well, I think I have to stay here another night."
Och ungefär i den riktningen fortsatte det.
Efter några veckor mådde jag slutligen lite bättre och vi bestämde oss för en innomhus picknick. Toast, festis, Kakor, filtar och memori fick bli ett bra avslut på dagen.
Idag tog jag hand om tvillingarna nästan hela dagen, de skulle på läkarkontroll och stannade därför hemma från skolan. Dagen flöt på utan några större draman. De var glada och charmiga, precis som de brukar. Antagligen (förhoppningsvis) var gårdagen bara en tillfällig svacka, jag håller tummarna. Hårt.

I och med att de skulle till doktorn senare under dagen tänkte jag att vi kunde öva lite. Jag förblev en febrig patient med bruten arm, svullen hals, magsår och ryggskott. Så här i efterhand kanske det blev lite överdramatiserat. Hur som helst, tvillingarna gick in i sina roller som doktor och sjuksköterska.
Detta kom för övrigt att bli en av mina bättre ideér. Leken gick ut på att jag låg stilla i en säng med sluta ögon medan de tog tempen och lyssnade på mitt hjärta, hämtade saft och gosedjur till mig, tog blodprov och lindade in mig i bandage.

När doktorn sedan frågade "How are you feeling?" Svarade jag bara "Oh. Not very well, I think I have to stay here another night."

Och ungefär i den riktningen fortsatte det.
Efter några veckor mådde jag slutligen lite bättre och vi bestämde oss för en innomhus picknick. Toast, festis, Kakor, filtar och memori fick bli ett bra avslut på dagen.

Not so peaceful

Känns lite som om jag har träningsverk i hjärnan för tillfället.

Barnen var osammarbetsvilliga idag och ville inte plocka undan efter sig. " You can't make me!!" kom att bli en väl använd replik under eftermiddagen. Blev nästan som ett slagord för de båda.
Efter mycket om och men började de lååååångsamt plocka undan alla pennor de haft ut över bordet. 
Efter ytterligare argumentationer började de även motvilligt plocka upp gosedjuren från golvet, Tempot förblev detsamma. Därefter plockades också böcker, filtar, dockor, lego, kartonger och kläder upp från golvet. Vid de här laget fick de sniglar att framstå som racerbilar. 

- Äntligen, tänkte jag och pustade ut. Mission completed!

Men inte då. 

- Next level, tänkte barnen och skrattade. 

Att få tvillingarna att ta av sig kläderna, få dem ner i badkaret och att sedan få dom att tvätta sig för att sedan få dom att komma upp igen och för att slutligen torka sig och få på sig pyjamasen blev en kamp i sig.
Nu. är. jag. helt. slut.

Har nog varit lite bortskämd med att allt flytit på så bra innan, det är bara att inse att det inte alltid kommer att vara en dans på rooosor (för att bilden ovan ska få ett samanhang).



Done & Done

Morgonen ägnades åt tvätt och lite plock. Jag checkar av listan för dagen och återvänder nu till boken mor min skickade med.

Haha tänkte inte på hur omslaget såg ut fören nu, kanske inte det mest ultimata för en au pair...

Tjuvläser..

Lilltjejen älskar när jag läser böcker för henne, vilket för min del är ganska praktiskt eftersom det inte blir bombnedslag i lekrummet. Dessvärre börjar hon nu övergå till mer komplicerade böcker, sånna böcker som innebär en djup koncentration för mig själv. Högläsning har aldrigt riktigt varit min grej och då kan jag tillägga att det inte blir enklare när allt står på engelska. Försöker få hennes intresse till de färgglada bildeböckerna med pirater på istället men inser väll någonstans att jag bode uppmuntra utvecklingen. Därför ligger jag nu, två timmar innan barnen kommer hem och läser barnböcker.




Bambi

I Lördags när vi var hos Frida dök den här lilla figuren upp. Den stod och tittade på oss utan att så mycket som röra på sig.

Jag och min hostmom hade en diskution igår om kulturskillnaderna i USA och i Sverige. En av sakerna vi kom fram till var att Amerikanarna var mer sociala än Svenskarna. Tillexempel i hissen, hur ofta börjar någon okänd prata med er? Här i USA är frågan snarare omvänd. Hur ofta börjar någon inte prata? Det kvittar om det handlar om vädret eller om man får reda på hela deras livshistoria, så länge det inte är tyst. 

För att dra mina paralleller nu. Kan djuren också vara mer sociala? Vakthundarna hade ju knappast några hämningar och nu lilla Bambi. 

Vilka debatter jag skapar, både intelligenta OcH intressanta.

The day off

Lördagen blev en härlig dag tillsammans med ett gäng svenska tjejer. 

Dagen började med att Jag, Johanna, Johanna och Lilian åkte hem till Frida. Vi fick en rundtur genom huset och blev kvar där pratandes tills Julia och Isabella dök upp.


Sju flickor lämnade huset runt lunchtid och tog sig istället till ett köpcenter i närheten.

I köpcentret hittade vi bland annat på en mysig liten chokladbutik.



De flesta affärerna går numera i färgerna svart och orange. Ni förstår, det är halloween den 31 oktober och då är det viktigt att vara ute i god tid... (tror till och med att mycket av dekroationerna kom upp redan för en månad sen). Som sagt, varför skjuta på på det. 



Några av tjejerna köpte Frosen Banana (Fryst banan på en glasspinne, doppad i mölkchoklad och rullad i kaksmulor).


Efter några timmar i köpcentret var det dags för några av tjejerna att bege sig till ett barnkalas. Vi andra satte oss med en Kaffe i handen på Starbucks. 


Någon timme senare återförenades alla igen och vi gick på en Amerikansk Fotbollsmatch. 


Ska jag vara helt ärlig så låg uppmärksamheten mer på dessa tjejer.


Här har vi de som bor i närheten av mig. Johanna, Johanna och Lilian


Har fortfarande inte riktigt förstått spelet än. Känns alldelses för okomplicerat för att bara göra en så kallad touchdown på motståndarlagets sida. Det måst väll vara mer än så?


Efter att ha varit bortvirrade i både mörker och dimma hittade vi till sist slutmålet. En värmande eld. 
Dagen avslutades kort och gott med en brasa, amerikanare, musik och snack.



En vanlig konversation

Har suttit och skypat med mamma och pappa i över en timme och vi har fått oss några ordentliga skratt. En del säger att jag inte är normal i alla samanhang, men då vill jag hänvisa er till min älskade mor och far. För jag har mycket att skylla på där.

Jag (i skypevariation) sitter just nu på en pall hemma och blickar över tvn samtidigt som Idol spelas.

Helt perfekt!

25 kr

Gick inte hem tomhänt.

Hjärtatack

Gårdagskvällen bestod av tre sorters frukt, två Johannor och en film. Bra kompott.

Blev däremot livrädd när jag skulle ta mig hem. Gatlyktor existerar inte överhuvudtaget här, det som däremot existerar är vakthundar. De går gärna runt lösa i trädgården och vare gång jag går förbi rusar de skällandes mot mig i 430 km i timmen. Precis vid tomtgränsen tvärnitar de för att slippa stötar som halsbanden de har på sig ger ut. Jag har nu vant mig vid att de kan stanna trotts att de varken har koppel eller att det finns något staket. Men inte var jag berädd på att hundarna skulle vara ute igår klockan tolv på natten. Det var helt becksvart ute och när grannskapets hundrar rusade skällandes mot mig var logiken inte riktigt där. Kan säga att jag var allt annat än lugn och sansad.

Utomhus

När barnen kom hem efter skolan visade termometern på 25 grader. Vi bestämde oss därför för att ta med våra saker ut i värmen. Lillpojken lekte med pinnar på terassen medan jag låg intill och läste böcker om pirater för lilltjejen.

Med Johannorna

Tvingade Johannorna att leka med mig under dagen. Jag fick även en sightseeing i varderas hus, vi konstaterade hur stor skillnaden blev beroende på inredning. Jag har det väldigt ljus och cleant inrett medan de båda har lite mer dovt och mysigt inrett (typ 1700-tal vs. Barocken) med inslag av nutid! haha nog om det, framåt lunch levde vi oss in i den amerikanska kulturen och gjorde bacon tillsammans med scrambled eggs och toast.
Tvungen att ha med en bild på Bruno. Johannas (familjs) lilla valp.

Skype-Date


Ungefär så här brukar man hitta mig och Julia. Ibland kan chipspåsen vara utbytt till en Ben&Jerry's, ibland till och med en fruktsallad. Men någon större förändring än så är knappast trolig. Vissa kallar det no-lifers, vi kallar det living-on-the-edge.

Nu kryddar jag till det hela lite. Det jag vill komma fram till är att vi båda älskar, eller snarare ÄLSKAR film-mys. Att vi nu befinner oss några tusen kilometer ifrån varandra tänker givetvis inte hindra oss.
Över skype planerade vi hur det skulle gå till. 

* Dels måste vi äta samma sak, det måste alltså vara något som både finns i USA och i Sverige. Vi har Ben&Jerry's som förslag. 

* SKYPE. En viktig detal. Under filmen kommer vi kunna diskutera med varandra. Vi funderar även på att uppgradera det hela genom att lägga till en ruta i hörnet så vi även kan se varandra .

* Nu till det svåraste. FILMEN. Vi måste se till att tima in så att filmerna spelas EXAKT samtidigt annars riskerar det att eka med tanke på att vi Skypar. Vi har funderat på att göra en test innan "Den stora Kvällen". 


Ber om ursäkt till er som trott att ni skulle få något givande ur detta inlägg.




Gullungar

Pratade precis med Nadia (Den tyska tjejen jag delade rum med i New Jersey). Efter en dag med fem barn att hålla koll på verkade hon ganska utmattad. Vilket är helt förståeligt. 
Har insett nu vilken tur jag har. Tvillingarna är både lätta att ta hand om och roliga.. och för att inte tala om hur söta de är när de kommer utspringandes tillsammans från skolbussen.

L sa - "If you want, I can carry your backpack." 

Lät de spela lite på Ipaden under tiden jag stekte pannkakorna.

Pannkakskalas

Det blev svenska pannkakor på menyn idag vilket blev högt uppskattat. Även hos lillpojken gick det hem och det är i sig unikt med tanke på att hans egna lilla meny består av kakor, chicken nuggets och jordnötssmör. 


Dessa blir helt enkelt en keeper!

Promenad

Tog en promenad runt sjön som vi har precis här utanför. Det var skönt att få röra på sig lite och jag ser framemot när jag kan börja träna på träningscentret vi har här i närheten. Innan jag får bli medlem där måste jag nämligen ha varit här i USA i tio dagar, fråga mig inte varför.. Det är bara att acceptera och omfamna de amerikanska reglerna även om lokien inte alltid tycks finnas där.

Change

SKÖNHET. 


Hade tänkt ta mig ut för att undersöka området idag men ändrade mig snabbt då jag tittade ut genom förnstret. ÖSREGN. Planerna är nu omvandlade till en mer ofysisk aktivitet. Typ läsa en bok eller kolla på lite film. Så snart det spricker upp ska jag ta mig ut. Måste lära mig att hitta här i området, ni som känner mig vet ju att det inte direkt är på topp tio av mina starkaste sidor. Men succesivt kan man alltid jobba sig uppåt!

First day at work

Idag var min första riktiga arbetsdag och allt flöt faktiskt på förvånadsvärt bra. Många säger att de första veckorna är tuffast eftersom barnen gärna testar gränser. Tur som jag har verkar barnen inte sätta mig på allt för mycker prov. De har hållt sig väldigt lugna och jag håller tummarna för att de fortsätter i samma rikting. 
Efter min dag (eller eftermiddag eftersom barnen går i skolan under dagen) tog Johanna och Johanna med mig till en mexikansk restaurang. De var en Au Pair träff för de i området som egentligen inte var för mig eftersom jag har en annan agentur men johannorna var snälla och smuglade in mig.

Egentligen har bilden ingenting med texten att göra. Den finns bara där för att sätta lite färg på det hela. 
Bilden (maten) är från första dagen här.... eh, ja...Har ni fler frågor gällande bilden tar jag dom på mailen. Tack.

Car Show

Dagen ägnades åt bilar i alla dess generationer (Vi var på en såkallad Car Show med tvillingarna). Det blev både en underhållande och intressant dag. 




OKTOBERFESTIVAL




Jag, Johanna, Johanna och Sandra tog oss till en oktoberfestival här i närheten. Massa dans och en kul kväll, efter festivalen sov vi hos johanna.


Cribs

Har lovat mina käraste att lägga upp bilder på rummet, here we go.


två dagar


Känner att jag ligger lite efter i uppdateringen... Ska försöka ta igen det.

I Torsdags kom min Hostmom till New Jersey och hämtade upp mig med bilen. Tre timmar senare var vi framme i mitt nuvarande hem här i USA. Vi åt middag hela familjen och jag gick och la mig ganska tidigt. När jag kom in till mitt rum stog det en korg med massa produkter från The Body Shop på sängen, glaaad blev ja. Lite roligt också för jag hade precis berättat för min hostmom att jag hade varit tvungen att slänga shampo och sånt innan jag åkte till flyplatsen pågrund av övervikt. 

NY DAG. FREDAG. Tillsammans med familjens tidigare Au Pair och hennes amigo åkte vi in till Newark och tog en kaffe på Starbucks. Vi åkte hem igen och tog farväl av Au Pairen som var här innan mig. 
På kvällen var jag på Bio tillsammans med ett par svenska tjejer, Johanna, Johanna och Lilian. De är alla väldigt gulliga!

I väntan

SÅ HÄR ROLIGT HAR JAG NU. 

Sitter innstängd i ett rum och väntar på min lilla värdfamilj som ska komma. Har suttit här i över fyra timmar nu, får inte lämna rummet fören de kommit. Börjar känna mig lite smått rastlös. Jag kan inte påstå att det finns allt för mycket att göra i ett rum med enbart bord och stolar. Men jag är tacksam för internet, har hunnit skypa med både familj och vänner!

New York i bilder




First Aid

Dagens lektion ängnades åt att igenom vad vi ska göra om en olycka inträffar. Hur man ska linda bandage, lindra brännskador, ge adrenalin, konstgjord andning osv. Nu skulle man kunna säga att jag är utbildad Au Pair OCH sjuksköterska... eller kanske till och med doktor för att höja titteln. Dr Hanna. Eller också inte.
Kul var det i alla fall.

Dagen innan slutmålet

Igår var vi i New York, hur coolt som helst!! Ska lägga in fler bilder då jag har tid över, vi har ett minst sagt tight schema här. Imorgon lämnar jag New Jersey och fortsätter resan mot målet, Landenberg. Ska bli skönt, känns lite som att man bara går och väntar nu. Imorgon (eller på fredag) hoppas jag även få tid till skype med vänner och familj ♥ 

Vad säger ni om det mina nära och kääära????
Lite kort sådär. Hoppas ni har det bra hemma, jag har det bra här men jag saknar er!

Hotell & programmet

Vi är 140 stycken Au Pairer på hotellet. Varav 4 svenskar och 70 högljuda brasilianare. Snacka om kulturkrock, de kan inte vara tysta i över två sekunder... lektionerna är lite som en Déjà vu från skolavslutningen i fyran. I alla fall tonmäsigt. Men det funkar.

Jag bor tillsammans med en tyska och en tjeckisk tjej, de är verkligen hur gulliga som heslt. Vi har lektioner från 8 på morgonen till 4 på eftermiddagen. Går igenom barnens utvecklingsstadier, vilka regler som gäller i USA, kulturskillnader och lite annat som rör vårt kommande år.
Så här ser vårt rum ut!

Internet problem...

Jag har det bra!! För att reda ut den saken. Däremot har internet har inte varit på sitt mest tillförlitliga humör. 
Så snart det fungerar lite bättre ska jag ladda upp bilder och skriva lite mer.

uppdatering

Befinner mig nu på ett hotell i New Jersy,  här stannar jag tills på torsdag. 

Har varit med två svenskar hela dagen, Helena och Fabian. Var ute i området en sväng, stannade till på ett typisk Amerikanskt matställe och åt. Under kvällen tog vi en taxi till ett stort (betoning på stort) köpcentrm.

Har varit vaken i ganska precis 24 timmar nu, sådär lagom trött. 





Resan


Flyget gick bra, jag sysselsatte mig med filmer, spel och prat med en norrman. Dessvärre krisade det sig lite när jag anlände. Förvånad? Inte ett dugg. Jag hade tappat bort ett visa formulär... Säkerhetsvakten såg mer än nöjd ut och sa "sorry, but you can't enter the country without that..." Vänder upp och ner på hela väskan mitt i gången för att hitta papprer men utan någon större framgång.Tillsammans med två säkerhetsvakter fördes jag in i ett säkerhets rum. 30 minuter senare fick jag komma ut.. Snällt.
Welcome to America!

Sista natten

Det här blir min sista natt i lilla Svearike. Eller sista blir det ju såklart inte, men innan jag åker. 
Är helt sjukt nervös och hur jag överhuvudtaget ska kunna somna ikväll blir en intressant fråga som kan diskuteras. Jag är öppen för förslag.

Nästa gång jag skriver här kommer jag befinna mig i USA. GALET. 


Puss och massa kärlek till er som är kvar hemma, kommer sakna er till tusen!

Avskedsmiddag

Igår hade vi en liten avskedsmiddag hos mig som avslutades med utgång på Saluhallen.
Har helt fantastiska människor kring mig, all kärlek till er och ett jätte tack för att ni gjorde min kväll!





Lite kvar



Visumet kom idag! LÄTTNAD. Ska ner på stan imorgon och växla pengar och fixa lite småärenden. Nästan allt är klart nu!! 

mindre bra, mycket bra

Någonting som INTE är bra är att mitt visum ännu inte kommit. Det har fyra dagat på sig att dämpa ner i min brevlåda nu. Nog för att jag är van vid sista minuten stress. Men just när det gäller pass och visum som är lite saker av den viktigre sorten vore det ganska skönt att ha det avklarat, i god tid.

Sinnesstämning:


Någonting som däremot är lite roligare är att jag är bjuden på middag hos Tilda om en stund. IIh GOTT!

Sinnesstämning:
jätte rolig.

Café Årummet


Har suttit och fikat med Julia i flera timmar. Vi filosoferade om livet och hade det allmänt mysigt!!!

Lite av Sverige

Nu återstår det endast fem dagar..  FEM DAGAR. Känns helt sjukt. Men kul. 

Hur som helst, vet ju att detta är min så-ni-kan-hålla-koll-på-mig-i-USA blogg men ni får helt enkelt hålla koll på mig här hemma också. För nu talar jag om lite vad som hääänder in da swedah' jaaoo. U knooow. yeaah. 

Jag borde inte få skriva här efter jobbet, är svin trött.

Tagning två:

Igår var jag hos Amanda, dom har precis flyttat ut till Landet och har numera en herrgård. Hur fint som helst! Jag fick verkligen den där Svenska sommar-lant känslan. Tänkte spara den och ha med lite till USA. För det kommer jag nog sakna. 

Jag, Amanda och Evelina bakade muffins (några med cheez ballz i, ej att rekomendera) men blåbär och äppelmuffinsarna slank ner fint! 





Papper....


Hade aldrig trott att det skulle bli så mycket papper, har redan läst och fyllt i mängder. Igår kom en ny trave på posten. Lite kul är det också. Känner att det närmar sig!

Fast i Stockholm

Jag var på Amerikanska ambasaden igår för visumet och dagen slutade minst sagt oväntat. 

Mamma hade en kurs i Stockholm och vi bestämde oss för att ta tåget mot huvudstaden tillsammans. Där bytte vi till tunnelbanan och fortsatte färden mot amerikanska ambasaden. Väl framme gick jag igenom säkerhetskontrollen för att försäkra personalen om att jag varken hade sprängladdning i väskan eller under skosulan. Besöket tog cirka 1,5 timme.

Jag och mamma skiljdes åt framåt lunchtid och jag fortsatte att strö runt lite i butiker för att kort där efter upptäcka att plånboken låg hemma på köksbordet. Jaha. KUL. Verkligen. TACK. Jag letade igenom väskan och hittade 1 kr och 3 euro. Frågade på tre olika pressbyråer om man möjligtvis kunde komma till Uppsala (spelade ingen roll hur) genom smsbiljett...Men tydligen överskattade jag år 2011 tekniska förmåga.

Mamma fick jag såklart  inte tag i och hon skulle inte vara klar fören vid halv sju. 1 kr, 6 timmar. Jag började överväga mina möjligheter. Jag kunde panta flaskor, men med tanke på antalet uteliggare i Stockholm var konkurrensen hård. Att ställa sig och sjunga var inget allternativ.

Smsade Amanda och berättade att jag inte skulle hinna fika eftersom jag var fast i Stockholm. Fick svar , något i form av; Hahahahaha jag kommer!

Två timmar senare möter jag upp lilla Amanda och vi åker till djurgården för att se Lars Wallins utställning som förövrigt var hur cool som helst! Otroligt mysig dag och världens TACK!
Jag har nog världens underbaraste här hemma, hur ska jag klara mig ett år utan dom?!


RSS 2.0