Nyårs dilemmat

HEJ!


Här får ni en fin bild som kan hängas på väggen.

Ikväll kliver tar jag och Awesome bussen till New York. Där tänker vi stanna till söndagen och stå på Time Square under tolvslaget och se alla fyverkerier som skjuts upp och alla artister som uppträder. Givetvis ska vi stå närmast scenen, detta medföljer dock en ynka litet dilemma. Hur I ALL VÄRLDN ska vi hålla oss från att kissa på 15 timmar?? Vi har spånat och brainstormat. Googlat och youtubat. Hur gör man? Använder pampers? Går till läkaren och ber om en kateter? Eller bara helt naturligt, låter det komma? Förslagen är många, men inga känns riktigt självklara. Taktiken som vi slutligen valde väljer jag att kalla för "uttorkningen". Den går ut på att undvika att få i sig vätska under de närmaste 24 timmarna. Sedan håller vi tummarna och hoppas på att ingenting kommer ut. Jag känner dock att "uttorkningen" har några vaga punkter och att en plan B borde utarbetas. Förslag tas emot!

Longwood Gardens

Igår åkte jag och min värdfamilj till Longwood Gardens. Jag var där i höstas också, men då prydes den enorma trädgården istället av pumpor, blommor och vackra löv. Denna gång hade de satt upp belysningar över hela trädgården. Tittade jag upp fanns stjärnliknande belysningar uppsatta runt träden som skapade en stjärnhimmel. På sidorna fanns granar i alla möjliga sorters belysningar. Lite längre bort fanns stora buskar som lyste i rött och vitt. Hela trädgården sprudlade i färger. Där gck vi runt en bra stund och avslutade sedan i trädgårdens restaurang, jag beställde in en värmande champijonsoppa som var himelskt god.

Nu är det som så att min kamera inte ville fungera och gjorde inte bilderna rättvisa för fem öre. Minneskortet hade sätt sig på samma sida och ville bara ta emot fem bilder. Det jag visar nu är ca 0,1 procent av allt som fanns att se.

När vi gick till restaurangen.

Julsånger spelades och vattnet dansade runt i olika färger.

En del av trädgården.

Ett av alla hundratals träd.

The christmasday

Juldagen, alltså den amerikanska julaftonen spenderades med värdfamiljen. Morgonen började med att titta i julstrumpan och kort där efter öppna alla paket som låg under granen. När allt var öppnat och alla paketpapper bildade en helteckningsmatta över vardagsrumsgolvet var det dags att åkta till kyrkan. Ska ja jag vara helt ärlig har jag ingen aning om vad som sades där, mina tankar liksom flöt iväg. Men det var säkert jätte givande för alla de andra :). Efter kyrkvistelsen bar vi av till värdpappans föräldrar, där väntade lite mat och lite paket under granen.
När paketen var öppnade och spänningen gick över till ifall man välja lökdippen eller paprikadippen åkte vi hem till värdpappas syster, Terri, för ännu mer paket..och mat.


Tomten måste ha varit väldigt nöjd med mig detta år, allt detta och ett fint bidrag till en Iphone från mor och far min. Så snart mina älskade vänner kan ni nå mig var, när och hur ni vill! (och jag er) Bra va!

Min Julafton!

För att vara ifrån familj och för att vara i ett annat land blev min Julafton kanon!


Dagen började med att önska familjen god jul över Skype. Kort där efter tog jag och johannorna oss ut på hal is.

Johanna som har tränat konståkning i 75 år var helt galen. Tror jag aldrig på nära håll sätt någon så duktig som henne.

Efter skridskoåkningen åkte vi hem till Julafton Petronellas familj och firade en svensk julafton med både svenskar och amerikanare.

Och här har vi Petronella!

Världens finaste glöggkoppar som jag önskar mig till nästa jul!

Det blev en svensk julmiddag med små influenser från den svenska (nehä) midsommarn. Julskinkan och prinskorvarna svaldes ner tillsammans med snappsar och öl. Snappsvisor sjöngs, hälften av bordet förstod ingenting men nynnade ändå på glatt i bakgrunden och fyllde i varje gång det sades "SKÅL".

Efter middagen var familjens morfar tvungen att köpa tidingen, vilken otur, för bara några minuter senare kom tomten på besök! Denna tomte sa däremot inte "höw,höw,höw", utan likt en uggla hoade han istället på. Det var fint det med.

Tomten han knappt komma innanför dörren innan de bloggande au pairerna kastade sig över honom. Tyckte lite synd om barnen som otåligt stod och väntade, men som tomte gäller det ju faktiskt att prioritera. Julklapparna kan vänta.

Till slut tog sig tomten även tid till de små. Det var mååånga glada barn den kvällen! Jag var ett av dom.

Dinner out

Operation - Komma ikapp

Det blev massa middagar under förra veckan. På fredagen åkte jag med värdfamiljen min till en fin restaurang som låg mitt ute i ingenstans. Var himla charmigt alltihop.

Lite skandinaviskt inrett med en touch americano!

Så söta så, värdmamma och lilla loppan.

Min prins!

FLIPP eller FLOPP - Det är frågan.

JOHODÅ! Visst blev min och Johannas julmiddag en succé! Till och med vår egentillagade julskinka blev, om jag får säga det själv, fantastisk!


KLART!

Donnie gjorde en sallad och tyckte vi skulle ha bild på alla "Kockarna" tillsammans.

Pepparkakor, RockeyRoad och brändamandlar. Farligt gott.

♥♥♥

Haha gillar bilden. Kände att jag behövde ett bevis på att de faktiskt åt maten. Det gjorde dom! En väldigt rolig kväll blev det med ideér som krettsade kring att sätta farfar-tomte på en hamboard.. (haha fråga mig inte).

GRATTIS!

Idag fyller min älskade mor år. Jag stannade uppe extra sent så jag över skype kunde vara med och sjunga för henne på morgonen. Tidsskillnad, om det är någon där ute som känner sig förvirrad.
Frukost på sängen fick hon och presenter öppnades också. Två trisslotter skrapades, ingen vinst. Jag undrade om någon sparat kvittot, så hon kunde lämna tillbaka dem hon inte var nöjd med, men det verkade inte som det.
Nåväl.

Jag hoppas att du får världens mysigaste dag min lilla mamma. Älskar dig till månen och tillbaka, tusen gånger om!

Önskar inget hellre än att få ge dig en stor födelsedagskram, men den får vänta. I tre korta månader!



♥♥♥

Det här kortet har jag på mitt nattduksbord. Somnar till dig varje natt och vaknar till dig varje morgon!

Julbakning, Julkokning & Jullagning

Operation - Komma ikapp

Hela onsdagen och hela torsdagen (förra veckan) stod jag och lilla Johanna med bakning, matlagning och godis tillagning. Vi hade nämligen tagit på oss ansvaret att bjuda över grannskapet på en hederlig svensk julmiddag.



Från Awesomes blogg

"Med händer och fötter stod vi upp över öronen med smet och mer smet i köket för att fixa inför morgondagens tillställning. Inte väntar vi på att något ska bli klart innan vi sätter i gång med nytt (för att spara tid...typ)!
Slutade med att Hanna stod med ena handen och rörde förbrillt i det kokande fudgen, med den andra handen rörde hon i den kokande smeten till kolan, med den tredje hämtade hon vatten till kulprov, blandade ihop grejs till en kallsås samtidigt som hon höll ögonen på tiden så att vi inte skulle bränna till vår absolut första alldeles egna hemmalagade julskinka som låg och stekte i ugnen. Under tiden gjorde jag saker så viktigt som att fixa musik o gå på toa. Till slut var knäck, kola, rockey roads, fudge, kallsås och bärnda mandlar klart."


Hade detta varit ett TV-program hade det garanterat hamnat under kategorin komedi istället för matlagning. Oj, vad vi måste sett kaotiskt ut. Vi insåg det komiska ganska snart och hade riktigt kul åt oss själva när vi stod där, lite smått förvirrade.

Nu är frågan, lyckades vi eller inte?

DEN SOM GISSAR FÅ EN LÄNK!! YEEAYYY!!! Gissa NU!!


Okej. Sista meningen är hundra procent ironiskt.




Bakom glaset

Kände mig näst intill tvungen att göra ett eget inlägg om New Yorks julskyltning. Det var så jäkla coolt att se. Nästan så jag skulle kunna åka dit igen bara för att se skytningen.








"komma ikapp" - NYC

Härmed inleds operation "komma ikapp".

Som jag nämnde här innan for jag och Petronella till New York en sväng förra lördagen.


Jag sov hela resan genom och visst passade det fint att inleda New York med lite frukost i magen. Fruktsallad med grekisk yoghurt och valnötter valde jag.Tillsammans med färskpressad apelsinjuice. Massa gott!


Macy's slog givetvis på stort när det gällde juldekoration.

De hade till och med ett julland med alla tänkbara juligheter. Jag njöt minst lika mycket som de små.



Vi besökte New Yorks kanske bästa affär! Där fanns Marabou, Oboy, vaniljsocker och det bästa av allt, svenskt löstviktsgodis!! Ganska många dollar fattigare gick jag ut därifrån, nöjd och belåten.


Time Square, en självklarhet!


En annan självklarhet var att se trädet. Vilket vi naturligtvis gjorde.

Frammåt kvällen föll vi ihop inne på Starbucks i väntan på bussen. Båda var totalt utslagna.
En underbar New York-dag hade vi! :)

Ska det va, ska det va

Här har vi ett hus som ligger ca fem minuter från mitt.



Väl dekorerat skulle man väll kunna säga.

Några frågor poppade upp i huvudet på mig, av ren nyfikenhet.

Hur ser elräkningen ut?
Vart bevaras dessa skapelser de 11 andra månaderna av året?
Hur många timmar/dagar/veckor tar det att sätta upp allt?
Vad tycker grannarna om att bo intill en ljuscirkus?
VILKA GÖR SÅ?!

Detta gör mig kolosalt nyfiken.

Även om jag själv inte skulle dekorera exakt som detta hus måste jag säga att det var väldigt coolt att se. Oavsett om du tittar på det i 5 minuter eller en i timme hittar du alltid nya saker.

Den 26 December

Busade lite i föregånde inlägg, förstod ni inte något utav det så är allt helt i sin ordning. Övergick lite åt det interna.
Veckan som gått har varit intensiv med en massa roligheter. Ska försöka få med det mesta i kommande uppdateringar. Vill ju inte att ni ska sitta ovatandes och undra vad lilla jag gjorde under julveckan hih.

Igår tillbringades dagen hemma med barnen. Har en känsla av att de försökte slå rekord i hur många julklappar (leksaker) som kan lekas på en och samma gång. Jag kan med egna ögon intyga att de ligger på förstaplats. Good work. Skulle vi även omvandlat städningen till tävling hade de båda utan tvivel blivit diskvaliserade.

Johanna kom över en sväng över dan. Ni som följt mig länge vet att en av Johannorna lämnade oss och for iväg till Californien. Denna Johanna kom tillbaka till Landenberg över helgen för att fira Julen med oss. Och det var även denna Johanna kom Knackade på dörren min. Vi var lite extra hantverkiga och listade (med hjälp av youtube) ut hur man fixar toaletten. Resultatet blev välfungerande!

På kvällen träffades vi ett gäng tjejer i Willmington för lite kaffe och spel.


Lisa och jag med kaffe. En bit av bordet med vikingamonopol..

Lilian var i djup koncentration, ändå tyckte spelet inte vilja vara fullt så sammarbetsvilligt. Inte tror jag hon kände någon störe suport då hon drog upp ett kort där det stod "Din mamma var en hamster".. fast på engelska då.

Själv så strömmade pengarna in. Mycket tackvare Lilian.

The Forest of Ecky-ecky-ecky-ecky-pikang-zoap-bolng-goodem-zoo-owli-zhiv.

Normanstorg, vad är det?

Tuppen död

Det är inte nådigt så mycket klogomål man kan få. Nu kring Juletid och allt? Vi ska ge varandra kärlek denna tid! "Uppe innan tuppen"- inlägget har varit på förstasidan en längre period, det är ingen hitt. Folk har gått så långt att de önskar tuppen död.. Jag vet inte hur jag ska reagera på allt detta. Men är det tuppen som är felet giver jag er nu (i och med att man är generös nu över julen) en uppgradering. Denna gång i bättre bildupplösning, mer variation och och hör och häpna, 100 PROCENT mer!!


http://mychinaconnection.com/wp-content/uploads/2010/10/duck-takes-to-water.jpg

Uppe INNAN tuppen



Varit uppe sedan 05.30 idag och det känns kan jag tala om (syns gör det också om ni lyfter blicken och skådar bilden). Petra kommer förbi och plockar upp mig om en stund, sedan sover vi på tåget som går moooot *Trumviiiirvel* Nejdå, vi skippar trumvirveln. Till NEW YORK ska vi! KUL så KULt! Kommer bli mycket fram och tillbaka dit nu runt Jul. Det blr massa roligt! Önskar er en fortsatt trevlig Lördag så får vi se när vi hörs härnäst!

Brunch

Det blev en trevlig start på dagen tillsammans med mina kära grannar då vi bestämde oss för att bruncha ihop. Bröd, frukt, bär, scrambled eggs,bacon och Rockey Roads fick stå på huvudmenyn.
Gottigheter och en massa prat kan aldrig gå fel ihop!





Postat!

Igår skickade jag äntligen i väg den sista omgången julkort. Bara att hoppas att de tar sig hem till Sverige innan jul!



Ganska praktiskt att kunna posta breven från brevlådan. Bara att fälla upp lilla flaggan så hämtas de samma dag!

Kanoners!

Jag pressenterar..

I vart och varannat inlägg nämns både Johanna och Petra. Utan att jag riktigt introducerat de båda för er.
Så ohövligt av mig. Men det är ingenting som inte går att ändra på!



Här har vi alltså Johanna. Hon kallar sig själv Awesome och det gör även vi andra. Just för att hon är awesome. För det mesta. Hon är en gullig tjej som kommer från ön Tjörn utanför Göteborg. Här i Amerika bor hon bara några hus från mitt. Awesome gillar att ha rätt och har hon väl sagt en sak ser hon till att genomföra den, till 100 procent och lite till. Hon är en lättsinnad ung dam som har nära till skrattet och får en alltid att känna välbehag.

Ibland kan hon kläcka ur sig ting som: "Du får mig att må dåligt.. fast alltså, på ett bra sätt". Vad detta nu innebar är fortfarande en oläst gåta.

Trots frågetecken kring många fraser är hon en helt underbar liten filur :)

BLOGG: HÄR



Petra, eller som hon egentligen heter, PETRONELLA.

Även denna tös kommer från alla-luktar-fisk-och-heter-glenn staden. Hon pratar oavbrutet och använder ord som "böe, van, dragge, ruller". Hennes hobby är att lura mina facebookvänner. Att skriva ut att jag funnit kärleken eller att jag kommer hem över jul finner hon högst roande. Men ni ska veta att också Petra är en gullig och härlig tjej! Många skratt har jag fått med (och åt) henne. Bjuda på sig kan hon, till första advent spelades en fager julinspirerad trudelutt av ingen mindre än Petronella själv.

Några fåtal hus skiljer även oss åt. Värdmamman i familjen är svensk, vilket jag tycker känns väldigt tryggt.

Den 6 September har hon varit här i ett år, vilket innebär att vi blir klara nästan precis samtidigt.
Det är awesome!

BLOGG: HÄR

Ljuvligt Juligt

GODMORGON vännnner!

Hoppas det står bra till med er alla och att julstämmningen börjar smyga sig på. Här kommer den i små etapper, man får jobba sig till den lite. Fortfarande är det skapligt varmt ute (13 grader) och marken är så snöfri den kan bli. Detta är däremot inget som bekymrar mig speciellt mycket, jag trivs bra utan snö. Åtminstonde om det ska innebära en sex månaders lång istid.

Dagen (gårdagen för er) ägnades i Johannas hus bland knäck-tillagning, brändamandlar-bränning och pepparkakshus-ihopsättning. Se så fina ord man kan få till.

När barnen kom hem bakades det lussebullar till vårt kommande christmas-party. På söndag blir det nämligen fullt hus här i Landenberg med massa människor och mat.

Senare på kvällen ville Petra och Johanna få upp mig ur sängen för att leka. Jag var motvillig, men inte oövertalningsbar.

Framåt småtimmarna bygde jag och Petra upp en hinderbana som enligt teorin skulle göra oss trötta. Dessvärre måste vi dragit fel slutssatser. Det enda hinderbaran resulterade i var uppskrapade armbågar, bullor i huvudet och en adrenalinkick som heta duga. Nåväl, nu vet vi det en annan gång.







Mitt i Julbaket





mini lusse

I måndags visade jag mina värdbarn bilderna från vårt Luciatåg. De firar ju inte Lucia här så jag förklarade lite och visade några klipp på youtube. Både lillpojken och lilltjejen såg minst sagt roade ut.

Igår när jag hämtade av tvillingarna från bussen hade de båda något på huvudet. Tog ett tag för mig att förstå, men sen såg jag ju att det var en luciakrona och en stjärngossehatt. Såklart.
Barnen hade haft pysselstund och bestämde sig för att ordna ihop ett luciatåg. Om och om sjöng de "Saaankta Lucia, Sankta Luuucia, Saaankta Luuciiiiiiaaa, Saaankta Luciiaa".

Kan man annat än att skratta. Så himla goa barn!


Make a wish

Har ränt runt lite överallt idag, Johanna och Petra letade julklappar. Jag har knappt börjat med julklapparna till värdfamiljen. Känner mig lite småstressad om jag ska vara ärlig.

Kvällen tillbringades i hottuben tillsammans med Awesome, lite senare tittade vi serieavsnitt! Myyycke treffligt.


På julmarknaden i Philly fanns ett stort "make a wish" plank. Tyckte det var lite gulligt.

Bilder från lucian

Fick tag på lite bilder från själva Luciatåget. Passar ju bra nu när det är den 13e och allt. Ska se om jag kan leta upp Uppsalas luciatåg online någonstans. Vet inte ens om det ligger ute, men något luciaaktigt ska jag nog få tag i.




Kl 02.00

 

Sitter och snackar med Johanna över Facebook. Vi ses ju ändå bara varje dag.

Jag vet inte om der beror på sömnbrist eller på att vi bara är allmänt...(?)

Snälla kan någon säga att våra konversationer är normala och helt i sin ordning.
Jag börjar känna mig orolig.

Decemberkväll


Kan omöjligt klaga på utsikten min.

Tredje Advent

När Luciatåget var över åkte vi hem till Petras familj på tredjeadventsfika/middag. Tror inte jag insett innan hur mycket traditioner vi har kring jul och hur viktiga de faktiskt är. De faller sig så naturligt annars. Bara att känna dofterna av glögg, pepparkakor, saffran gör mig alldeles salig. Det var väldans trevligt och kvällen bjöd oss på många skratt.

Framåt slutet klampade även tre poliser in. Tydligen hade barnen busringt och "offren" hade då kallat på farbror blå. Ja, vad säger man. Välkommen till USA. Trots annorlunda prioriteringar kan man inget annat än att gilla det här.

Trivs så bra!



Sankta Lucia

Vaknade upp hos Johanna och vi gjorde oss i ordning innan det bar av till svenska kyrkan i Willmington.

På schemat: Luciatåg.



Sofia, Lilian, Sara och jag.

Johanna Awesome och Hanna CK.


Jag hade inte övat lika mycket som jag borde ha gjort och måste medge att jag kände mig lite småstressad. Tror de andra tjejerna också slarvat lite. TACK OCH LOV fick vi texterna på ljusplattorna. De texter som inte fanns skrev vi istället upp på armen eller rev ut ur sånghäftet. Kändes precis som innan ett prov i skolan (Hih tur att jag redan fått mina betyg).


Fler tärnor var vi, men dessa var de som fastnade på bild.

Har inga bilder från själva luciatåget. Hade sett konstigt ut om jag plötsligt trollat fram en kamera ur ärmen under själva framträdandet. Men ska nog lura till mig några på annat håll :)

...Efter Princeton


Nu blir det en liten efterföljare till föregående inlägg. Vi lämnade alltså charmiga Princeton och tog oss hit i stället...

Kan hålla med om att stället "hit" är lite ospecificerat.. För att tala klarspråk. Vi åkte till Philadelphia.

I Philly fanns det, som på alla andra ställen här, mycket ljussättningar. Kan inte säga annat än att jag gillar de små ljuskällorna i december mörkret.

Oftast stannar vi någon och frågar om personen kan tänka sig att ta en bild. Så att båda kan vara med på en och samma bild. Lite coolt sådär. De är så trevliga och spontana här i amerika och gör det  mer än gärna. Men vad göra, vad göra om ingen fotograf finns till hands. Jo, då tar man till mr. Självutlösare. Och tänka sig, även det funkar!

Efter en stund hamnade vi på en liten julmarknad. Kunde inte sluta le, allt var så juligt och fint.

Mycket ting fanns det. Sånna där "skitsaker" som man absolut inte behöver, men som ändå är kul att titta på.

LOVE park!

I ett av stånden såldes brända mandlar. Detta är inget förekommande ute på den amerikanska marknaden, så ni kan gissa om det uppstod lycka i våra själar.

Gott var det!

Princeton

Hade en helt underbar dag igår tillsammans med Johanna. Vi besökte universitetsstaden Princeton, en charmig stad med FÖRTREFFLIGA byggnader och små söta butiker. En sagostad!



Färdunderhållningen. Tema: 2 C00L.


När vi parkerat bilen välkomnades vi av en julsjungande kör. Vi stod kvar en stund och fyllde oss själva med julharmoni, skänkte några dollar och släntade vidare.



Efter att vi fått fika i magen och sett det mesta av staden gick vi till universitetsdelen.

Området var sjukligt stort och hade helt otroliga byggnader. Det gick lite åt Hogwarts hållet .



Vid skymning lämnade vi Princeton, men hemmåt for vi inte. Inte på en gång i alla fall. Tar nästa del i ett nytt inlägg senare.

Nu måste jag nämligen börja öva luciasånger till eftermiddagen. Annars får jag skäll.

En fredag



I fredags fick jag världens gulligaste julkort från awesome.


På kvällen hade Johannas värdbarn kalas, jag kraschade partajjet så fort jobbet var avslutat. Vi fann oss snabbt vid wii.
Skönhetssalong vad kalasets tema. Även jag fick en fager liten manikyr.


Lite senare kom Petra, vi alla tre åkte till ACME (Sveriges ICA) och köpte lite gott att äta framför Sunes sommar.


Julkort och Bakning

Dagen tillbringades i Petras hus. Jag occuperade köksbänken med Julkort och Petra satte igång att göra i ordning en lussebullsdeg.


Djupt koncentrerad i skrivandet var jag.

Men tillslut tog tålamodet slut och skrivkrampen över. Jag gav upp skrivandet för dagen och tillbringade lussebullarna den sista tiden innan barnen droppade hem från skolan.


Saffransdoft och julmusik gjorde stämningen på TOPP.

Petra förstörde flera lussebullar med pärlsocker. Men tydligen har hon alltid gjort så och jag vill ju inte gå in och röra om i traditionerna. Det kan aldrig sluta bra. Så jag lät henne göra så. Jag har inte smakat på lussebullarna än eftersom jag och Johanna har förbud mot sötsaker under veckodagar. De luktade i alla fall himmelskt gott och när jag bjöd min värdfamilj på bullarna bad de mig att göra en sats till dem också. De verkar med andra ord blivit godkända!

Gymmet och bubbelpoolen fick bli dagens afterwork.

Nu är det dags för mig att krypa ner under täcket. Godnatt på mig och Godmorgon på er där hemma ♥

A & Q

Hej! Har precis börjat följa din blogg, gillar den jättemycket! :D
Jag tänkte också åka som au pair om kanske typ 2 år så jag har några frågor. :)
Hur gammal är du? Är det lätt att få kompisar? Hur är det att vara underårig? Pluggar då någonting? Om ja, vad? Vad menar du med att man måste plugga 6 creds? Vad är det för något?
Tack för svar, Marie :)



Hej Marie!
Vad kul! Du kommer få det underbart :)
Jag är 19 år och visst måste jag säga att det känns surt att först passerat "minderårsgränsen" och sedan bli knuffad tillbaka. Men precis som när man var 17 hittar man andra vägar.
Jag bor på samma gata som två svenska au pairer (Johanna och Petra) så på så vis har jag väldigt tur. Men för att svara på frågan, nej, det är inte svårt att skaffa kompisar här. Kommer det en ny au pair till området får vi reda på det och ser till att hitta på något roligt med den personen. Sen annordnar också organisationen träffar minst en gång i månaden, på så sätt träffar du också nya vänner. Så länge man kommer till ett ställe som inte ligger i centrala ödemarken finns det au pairer, och vi sitter alla i samma båt och behöver vänner. Vi (jag, johanna och petra) bor också nära en collagestad och har lyckats få tag på amerikanare, de vi träffat är väldigt konstiga dock men vi får lov att uppgradera oss haha. Det finns alltså mängder med möjligheter till att skaffa vänner här :)
Jag är inte hundra procent insatt i det här med pluggandet än, men jag TROR att 6 creds motsvarar ca 40 - 60 timmar.
Hoppas du blivit lite klarare! Ha det bäst!

Inte lätt när det är svårt..

Morgonens plan var vattengymnastik med pennsionärerna. Men som ni säkert vet kan planer gå i krasch. Speciellt om man heter Hanna.

Låt mig i scensätta ett scenario
.

Johanna ringer på mobilen.
- Vad gör du? Vi börjar om 10 minuter!

Jag, nyvaken och frånvarande.
- Jo, men jag håller på att ta på mig skorna.

Detta var en lögn, egentligen låg jag ihopkurad i en animalskt fosterställning, dregglandes mot kudden.

Upp for jag i alla fall. Som en raket. In i garderoben. På med gårdagens svettiga träningsbyxor. Ut i rummet igen. In i garderoben. På med tröjor. På med skor. In i badrummet. Kastar ner badkläderna samt handduk i väskan. Ner för trappan. Glömmer nyckeln. Upp för trappan. Hämtar nyckel-låser-hoppar in i Johannas bil-andas.

Väl framme upptäcker jag att jag packat ner två bikini överdelar och noll underdelar. Att binda ihop en borat liknande underdel av toppen kändes inte aktuellt. Det skulle hoppa för mycket under vattengymnastiken.

Jag följde snällt herrens tecken och struntade i vattengymnastiken.

Och resten av dagen?

Tackar som frågar. Reaktionsförmåga har haft en kraftig fördröjning och tankarn har varit på helt andra håll.


Runt nio-tiden var jag tvungen att ta mig ut för att rensa tankarna.

Men glömde att maskarna har rusningstrafik över vägarna när det regnar. Promenaden slutade därför upp med en dyngsur inte-trampa-mask-tävlig. Lite fångarna på fortet över det hela. Uppgivet satte jag mig utanför clubhuset. Petra ringde efter ca 30 minuter och jag bad henne plocka upp mig. Det gjorde hon, och vi fick en riktig myskväll med te framför Solsidan.

LYCKA

Det finns många härliga människor ute i världen. En av dessa är Tilda Widegren. Den 6 Januari besöker hon min lilla värld i USA. Jag kunde inte vara gladare. Åh, vad jag saknar mitt charmtroll!




SVENSK JUL



Vad hade jag gjort utan IKEA?

Innan jag somnar

Ska somna tidigt idag. Hur det går blir intressant att se. Har haft svårt att somna på sista tiden och även om jag inte blir trött så känns det där med fyra timmars sömn inte speciellt hållbart. Förstår inte hur jag kan känna mig helt opåverkad av detta. Fyra timmar är ju ingenting! Ska åtminstonde försöka sova mer nu när jag inte är 100 % frisk. Som så många andra gånger hoppas jag givetvis att ni lägger denna information på minnet. Det är synd att låta viktiga saker tyna bort ut i glömska.

Med detta sagt övergår jag till en snabbversion av dagen, den 6 December. 

På morgonkvisten kom Lesslie till mig på lite frukost och mys. Det blev en trevlig morgonstund med amerikanska pannkakor, bacon och massa prat. Framåt lunch åkte jag och johanna till Starbucks för lite kaffe. Kvällen bestod av workout avrundat med bubbelbad tillsammans med mina kära grannar Johanna och Petra.


Typiskt amerikanare att ha en "no diving" skyllt till bubbelpoolen. I falll man nu skulle skulle vilja dyka ner i den 1 meter djupa hottuben, så blir man påmind av skyllten precis innan. Sicken tuuuur!



St. nicholas day

Innan jag gick hem till Johanna igårkväll låg min hostmom på knä utanför barnens dörr. Tittade lite frågande på henne, eller "lite frågande" jag såg nog totalt bortkommen ut. Men hon var snabb med förklaringen, det var St. nicholas day imorgon(idag). St. nicholas var ett helgon...och här tar min kunskap slut. Barnen vaknar i alla fall upp på St. nicholas days morgon och finner choklad i deras skor.


På morgonen när jag vaknade fann även jag choklad utanför min dörr. Blev jätte glad, det var så gulligt!

LusseLördag

En spontan lördag blev det. På morgonen vart det Luciaträning, kan medge att jag är lite små rosslig när det kommer till sångfronten. Inte är det lätt när tonen stiger ovan månen. Utan att jag kan kontrolera det, dör rösten bort i en tonlös utandning. Fast det är nog bra det. Vill ju helst inte förstöra någons öron, hur kul vore det att ha något sådant samvetet?

Efter Lucian hörde vi några tala om ett lucia firande i Philly. Så vi (lördagens vi bestod av Johanna, Petronella, Siri och...mig..I fall nu det skulle vara oklart) hoppade in i bilen som transporterade oss dit.


Framträdandet höll till i ett svenskt museum. Här har vi antagligen världens sötaste tomtenissarna som sjöng midnatt råder.


Var så härligt att bara stå där och lyssna. Fick en liten saknad efter svensk jul.


Efter luciatåget bjöds det på svenskt fika. Det var alldeles knökat med människor och majoriteten där talade svenska. Det kändes jätte konstigt att höra svenska runt omkring sig. Nästan lite overkligt.

på kvällen åkte vi till Newark där collage eleverna höll en konsert. Även det blev lyckat!

Fredagsmys


I fredags mös vi till det med lite ost och vin hemma hos Johanna.

Siri och Petra

Började spela Monopol, men som så många andra gånger asvutades det mitt i. Jag hade antagligen inte vunnit ändå eftersom jag köpte upp alla mina pengar, så det var kanske lika bra att avsluta.

Pepparkaksbygge

Här om dagen byggde jag och barnen ihop ett pepparkakshus. Det var trevligt. Fast kanske inte när själva huset skulle upp med hjälp av smällt socker. Tusan vad frustrerad jag vart, brände tummen gjorde jag också. Lillpojken sa till och med åt mig att sluta "whine(a)" haha. Kände genast hur rollerna blev ombytta, så jag klistrade snabbt på att leende. Med julmusik klingandes i bakgrunden blev dekorera-med-godis delen ett härligt avslut på dagen.




Nöjda vart vi med reslutatet. Såg sen att barnen tryckt på ännu mer godis i efterhand.
Precis som det ska va!

Uppgraderad

Jamen tjeeena alla goa och glada. Nu är jag tillbaka. Jajamensan, ni ser rätt. Här är jag. Bättre och smidigare. Smartare och roligare. Snyggare och fräshare. Ja, en ny Hanna har vi här på andra sidan. Mycket har hänt sedan jag sist lämnade er ute i det tomma och omedvetande. Jag ber om ursäkt för det. En Thanksgiving passerade i amerikansk anda, jag besökte IKEA för att fylla mig själv med svenska dofter. Fika, filmkvällar och jobb har rullat på i sin vanliga ordning. Jag mår bra, har det bra, trivs i familjen, gillar mina vänner, lirar med de Förenta Staterna. Samanfattningsvis, allt är STRÅLANDE! Hoppas på att ni har det lika bra som mig! OVER AND OUT.

Hanna 2.0.

RSS 2.0